Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Branden på Evedalsgatan

Branden började under onsdagsmorgonen den 27 februari. På lördagsmorgonen gjordes sedan bedömningen att vi kunde avsluta räddningstjänsten på platsen.

Strax efter klockan nio på onsdagsmorgonen den 27/2 larmades vi till en brand i byggnad på Evedalsgatan i Borås. Vid 10-tiden på förmiddagen gick vi ut med ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, med anledning av branden och rökutvecklingen.

Onsdagen den 27 februari
12.45
Arbetet på plats för att minska spridningsrisk och skador fortsätter. Prognosen är att insatsen på platsen kommer bli långvarig.
14.12 Vi är fortfarande kvar och arbetar på platsen.
15.24 Arbetet på platsen pågår fortfarande. Branden är fortfarande inte under kontroll men har minskat.
17.09 Vårt arbete på Evedalsgatan i Borås fortsätter. Branden är i nuläget begränsad till byggnaden och inom våra begränsningslinjer.
18.00 VMA hävs.

Uppdatering 28 februari kl. 16.00
Insatsen på Evedalsgatan har fortlöpt under onsdagskvällen, natten och torsdagen. Vi lyckades senare under onsdagen att begränsa branden och under natten till torsdagen hade vi runt 10-15 personer på plats som fortsatt arbetet med att släcka och begränsa branden.

Vi har haft två styrkor på plats under torsdagen för att fortsätta släckningsarbetet. Bemanning av minst en styrka kommer att finnas på plats under natten fram till 08.00 på fredagsmorgonen för att bevaka området då det med sannolikhet kommer fortsätta pyra under natten.

Uppdatering 1 mars kl. 18.30
Under natten till fredag hade vi fortsatt bemanning på Evedalsgatan för att fortsätta släckningsarbetet och bevaka pyrningen. Under dagen har en styrka funnits ute på plats.

På fredagseftermiddagen gjordes bedömningen att ännu inte avsluta räddningstjänstens arbete. Under natten till lördag kommer brandmän fortsatt finnas på plats för bevakning. Det ryker fortfarande från området och lukten kan kännas utanför centrala Borås.

Uppdatering 2 mars kl 22.00
Kl. 08.00 på lördagsmorgonen gjordes bedömningen att avsluta vårt arbete på Evedalsgatan. Borås brandsanering kommer att sköta efterbevakning på platsen åt fastighetsägaren.

Under dagen var vi på platsen vid fyra tillfällen och släckte brandhärdar som bevakningsföretaget upptäckt.

2019-03-02