Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Vi söker Anläggningsskötare till Guttasjön

Vi söker nu en Anläggningsskötare till vår övningsanläggning Guttasjön för att sköta drift och underhåll på fastigheter, övningsanordningar och markytor samt fordon. Vi behöver din ansökan senast 2020-03-01.

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (SÄRF) är ett kommunalförbund som bildades 1995 som organiserar och ansvarar för räddningstjänst i sex kommuner: Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn. Huvudkontoret ligger i Borås, förbundets övningsfält vid Guttasjön och totalt finns det ca. 500 anställda placerade på 24 brandstationer belägna i samtliga kommuner. SÄRF är i dagsläget det näst största förbundet i landet avseende Räddningstjänstpersonal i Beredskap (RiB) och Räddningsvärn. På brandstationerna i Borås och Skene arbetar heltidsanställd personal.

SÄRF:s geografiska område består av tätorter, landsbygd, skog, och vattendrag. Många transporter färdas på väg och räls och vi har en närhet till Ringhals kärnkraftverk och Landvetter flygplats med särskilda åligganden. SÄRF är ett företagstätt område och har många boende som är in- och utpendlare.

Arbetet
Vid vår övningsanläggning Guttasjön bedrivs dagligen utbildningar och övningar, både för egen personal och externa kunder. Som anläggningsskötare är din uppgift att sköta drift och underhåll på fastigheter, övningsanordningar och markytor samt fordon. Du ansvarar för att iordningställa övningsmaterielen inför övningar och du säkerhetsställer att materielen vårdas och återställs enligt gällande rutiner efter övningar. Du kommer också arbeta med utveckling och framtagning av nya utbildningshjälpmedel såsom övningsanordningar, verktyg och övningstillbehör. För att lösa arbetsuppgifterna krävs att du arbetar med innovation och nyskapande som ledord. Du arbetar med övningsfältets servicemän på ett teambaserat arbetssätt.

Kvalifikationer
Du är en positiv och utpräglat serviceinriktad person som tycker om att ha många järn i elden och trivs med ett varierat fysiskt arbete. Du har utbildning som lägst på gymnasienivå, gärna med praktisk inriktning, exempelvis inom bygg och anläggning. Du har körkort, B och C och erfarenhet av att köra tunga fordon. Vi ser gärna att du också har förarbehörighet för teleskoplastare, hjullastare och truck. Du har erfarenhet av bygg- och anläggningsarbete och är svetskunnig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är flexibel, stresstålig och har en god förmåga att prioritera. Som person är du social och trivs med att jobba både självständigt och i grupp. Det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta och samverka såväl internt som med externa kunder.

Förutsättningar
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med flexibel arbetstid. Arbetstiden är normalt förlagd på dagtid, måndag – fredag. Arbetsplatsen är på Guttasjön, belägen strax söder om Borås, men arbete kan även förläggas på andra arbetsplatser inom förbundet. Anställningen kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Information
Kontakta gärna avdelningschef Björn Larsson tel: 033-17 29 98 eller anläggningsansvarig Lennart Hällfors tel: 033-17 29 93.
Se även vår hemsida www.serf.se.

Fackliga företrädare: Kommunal Daniel Nyberg 073-619 02 75, Ledarna Fredrik Iwanson 070-237 50 43, SACO Peder Liljeroth 033-17 29 13, Vision Peter Delwér 070-528 49 37, BRF Bengt Sörqvist 073-951 93 52.

Välkommen att söka ett stimulerande uppdrag och medverka i utvecklingen av en modern offentlig förvaltning. Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Ansök senast 2020-03-01. Märk din ansökan med ”Anläggningsskötare”
Skicka ditt CV och personliga brev till: jobba@serf.se eller via brev till
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovsholmsgatan 12
506 34 Borås

2020-02-10