Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Vi söker Avdelningschef till Skydd och Samhälle

Vill du ta ett samordnande och strategiskt ansvar för vår förebyggande verksamhet? Sök tjänsten som Avdelningschef till förebyggande avdelningen Skydd och Samhälle. Välkommen med din ansökan senast 14 april.

Arbetet
Avdelningen för Skydd och Samhälle ansvarar för förbundets samlade olycks- och skadeförebyggande arbete. Avdelningen ger stöd åt medlemskommunerna gällande samhällsplanering, byggprocesser och genomför tillsyn enligt LSO/LBE samt tillståndshantering enligt LBE. I samarbete med Räddningschefen är avdelningen delaktig i krishantering och extraordinära händelser och samverkar med kommuner och myndigheter. Insatsutredning och utbildning ingår i avdelningens arbete som utförs i nära samarbete med bland annat avdelningarna Insats och Beredskap, Analys och Verksamhetsutveckling samt Utbildning.

Som Avdelningschef för Skydd och Samhälle är förbundsdirektören din närmaste chef. Ditt intresse för människor ska avspeglas i ditt arbete genom att leda och entusiasmera avdelningens medarbetare samt medarbetare från andra avdelningar som periodvis är delaktiga i förebyggandeavdelningens olika uppdrag. I rollen som Avdelningschef ingår budget- och verksamhetsansvar vilket innebär verksamhetsplanering och budgetarbete med återkommande uppföljningar. Du ingår i SÄRF:s ledningsgrupp och blir delaktig i de strategiska förbundsövergripande budget- och verksamhetsfrågorna och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter för att utveckla SÄRF:s verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker en brandingenjör gärna kompletterat med RUB-året eller har motsvararande kompetens som kan likställas. Tjänsten förutsätter goda ledaregenskaper och förmåga att skapa delaktighet. Erfarenhet som chef eller ledare sedan tidigare anses fördelaktigt likväl som en bakgrund inom räddningstjänstens uppdrag och arbete eller annan motsvarande kunskapsprofil. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, hanterar Office-paketet, har en god administrativ förmåga och ekonomiska kunskaper.

Arbetet innebär många personkontakter inom den egna organisationen och med externa aktörer vilket förutsätter god initiativ- och samarbetsförmåga. Genom att coacha, stödja, leda och inspirera medarbetare vågar du låta personal växa utefter sina kompetenser och möjligheter i en medarbetardriven och tillitsbaserad organisation. Uppdraget förutsätter analys- och planeringsförmåga långsiktigt och strategiskt samtidigt som prioriteringar ska vara försvarbara och konsekventa till största nytta i förbundets uppdrag.

Som chef ska ditt engagemang bidra till vår vision att nå ett säkert och olycksfritt samhälle för alla.

Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Förutsättningar
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med flexibel arbetstid. Arbetsplatsen är på brandstationen i Borås men även inom och utanför förbundets område för samverkan i olika frågor. Önskvärt tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Rekryteringen kan innebära personlighetstester och djupintervju som utförs av en extern aktör. Inför alla våra nyanställningar görs provtagning avseende alkohol och droger.

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort.

Information
Kontakta gärna förbundsdirektör Jill Jingbrant, 070-207 04 29. Se även vår webbplats www.serf.se. Facklig kontaktperson är Peder Liljeroth, 033-17 29 13.

Välkommen med din ansökan senast den 14 april 2020
till jobba@serf.se eller via brev till
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovholmsgatan 12
506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Avdelningschef Skydd och Samhälle”

2020-03-23