Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Vi söker Avdelningschef till Skydd och Samhälle

Vill du ta ett samordnande och strategiskt ansvar för vår förebyggande verksamhet? Sök tjänsten som Avdelningschef till förebyggandeavdelningen Skydd och Samhälle. Välkommen med din ansökan senast 4 april.

Arbetet
Avdelningen för Skydd och Samhälle ansvarar för förbundets samlade olycks- och skadeförebyggande arbete. Avdelningen ger stöd åt medlemskommunerna gällande samhällsplanering, byggprocesser och genomför tillsyn enligt LSO/LBE samt tillståndshantering enligt LBE. Avdelningen arbetar med krishantering och extraordinära händelser och ingår som en viktig part i samverkan med kommuner och myndigheter i området. Insatsutredning och utbildning är andra frågor som ingår i avdelningens arbete och detta görs i tätt samarbete med bland annat SÄRFs operativa avdelning Insats och Beredskap samt Avdelningen för Utbildning.

I din roll som avdelningschef är förbundsdirektören din närmaste chef. Du har ansvar för budget och verksamhet inom avdelningens gränssnitt vilket innebär verksamhetsplanering och budgetarbete med återkommande uppföljningar. Du har personalansvar för avdelningens medarbetare men också för medarbetare från andra avdelningar som periodvis är delaktiga i förebyggandeavdelningens olika uppdrag. Du ingår i SÄRFs ledningsgrupp där du kommer vara delaktig i strategiska förbundsövergripande budget- och verksamhetsfrågor samt bidra med dina kunskaper och erfarenheter för att utveckla SÄRFs verksamhet.

Kvalifikationer
Du som söker har examen som brandingenjör gärna kompletterat med RUB-året. Tjänsten kräver att du har goda ledaregenskaper och en förmåga att skapa delaktighet. Det är en fördel om du har erfarenhet som chef eller ledare sedan tidigare och erfarenhet av räddningstjänstens uppdrag och arbete. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, hanterar Office-paketet, har en god administrativ förmåga och ekonomiska kunskaper.

Arbetet innebär många personkontakter inom den egna organisationen och med externa aktörer vilket kräver god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du inger förtroende, har ett genuint intresse för personkontakter och uttalad integritet i ditt ledarskap. Med ett tryggt ledarskap vågar du låta personal växa utefter sina kompetenser och möjligheter i en medarbetardriven organisation genom din förmåga att coacha, stödja, leda och entusiasmera medarbetare. Arbetet i ledningsgruppen förutsätter att du har förmåga att planera långsiktigt och strategiskt.

Ditt intresse för att fortsätta utveckla avdelningens arbete och dess medarbetare bidrar till vår vision att nå ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla.

Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Förutsättningar
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med flexibel arbetstid. Du kommer ha din arbetsplats på brandstationen i Borås men kommer självklart röra dig både inom och utanför förbundets område för samverkan i olika frågor. Önskvärt tillträde 2018-08-15 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Rekryteringen kan innebära personlighetstester och djupintervju som utförs av en extern aktör. Inför alla våra nyanställningar görs provtagning avseende alkohol och droger.

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort.

Information
Kontakta gärna förbundsdirektör Jill Jingbrant, 070-2070429. Se även vår webbplats www.serf.se. Facklig kontaktperson är Peder Liljeroth, 033-17 29 13.

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2018
till jobba@serf.se eller via brev till
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovholmsgatan 12
506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Avdelningschef Skydd och Samhälle”

2018-03-12