Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Kommunikatör för vikariat

Arbeta med vårt breda och samhällsviktiga kommunikationsuppdrag. Du är van vid att arbeta från idé till utförande och uppföljning och har erfarenhet av att samordna budskap efter målgrupp och media. Välkommen med din ansökan senast 15 april.

Arbetet
Som kommunikatör stödjer du verksamheten inom kommunikationsområdet. Du arbetar både strategiskt och operativt med intern och extern kommunikation.

Arbetsuppgifterna handlar till stor del om att planera och producera innehåll till såväl intranät, extern webb som sociala kanaler. Du ansvarar för att samordna budskap efter målgrupp och media. Omvärldsbevakning är en naturlig del i ditt arbete.

Du tycker om att ha många uppgifter igång samtidigt och är van vid att arbeta från idé till utförande och uppföljning. Arbetet rör alltifrån trycksaksproduktion till större kampanjer och informationsinsatser. En förutsättning för ditt arbete är goda relationer och personliga kontakter, såväl inom som utom organisationen.

Mediefrågor, mediekontakter och viss mediebevakning ingår i rollen. Våra kommunikatörer arbetar nära ledningen och ger råd och stöd i kommunikationsfrågor. Vid extraordinära händelser är kommunikatörerna en del av vår krisorganisation och arbetar operativt för att stötta pågående insats.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Du ska ha arbetat med webb, gärna i Episervermiljö. Du arbetar vant i Adobe CC, framför allt Photoshop och InDesign, och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med sociala medier och rörlig medieproduktion. Du ska ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du inger förtroende och har ett genuint intresse och förmåga att arbeta utåtriktat i en samhällsnyttig verksamhet. Vi värdesätter att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående, kan planera ditt arbete och ta egna initiativ.

Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Förutsättningar
Vi erbjuder ett vikariat på 100 % under perioden 2018-08-20 – 2019-09-01. Du kommer normalt att arbeta dagtid måndag-fredag med flextid. Din arbetsplats är på brandstationen i Borås. Ange gärna dina löneanspråk i ansökan.

Information
Kontakta gärna förbundsdirektör Jill Jingbrant tel: 070-207 04 29 eller kommunikatör Caroline Olausson tel: 033-172912.
Fackliga kontaktpersoner: Marie Edqvist (Vision)
tel: 033-172994 eller Peder Liljeroth (SACO) tel: 033-172913.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-15
till jobba@serf.se eller via brev till
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovsholmsgatan 12
506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Kommunikatör”.

2018-03-26