Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Vi söker Sektionschef för RIB-stationer och Räddningsvärn

Vi söker dig som vill vara med att utveckla och leda SÄRF:s RiB- och Värn-verksamhet. Välkommen med din ansökan senast 2019-04-21.

Arbetet
Som sektionschef för förbundets RiB (Räddningstjänstpersonal i beredskap) och Värn-verksamhet tillhör du Avdelningen för Insats och Beredskap där avdelningschefen är din närmaste chef. Avdelningen för Insats och beredskap ansvarar för SÄRF:s operativa beredskap och räddningsinsatser i alla sex kommuner. Din utmaning är att leda, samordna, planera samt utveckla förbundets RiB-stationer och räddningsvärn. Du driver verksamheten främst genom stationernas platschefer som i sin tur leder och fördelar arbetet på respektive station.
Du har ansvar för avsedd verksamhet, personal och arbetsmiljö och är delaktig i budgetarbetet. Verksamhet och budget planeras och verkställs med återkommande uppföljning och återkoppling. Du deltar i avdelningens möten och är delaktig i avdelningens olika ansvarsområden där du bidrar med dina kunskaper och erfarenheter för att utveckla hela avdelningens verksamhet.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du har goda ledaregenskaper och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som ledare eller chef. Du har en för tjänsten lämplig eftergymnasial vidareutbildning eller annan erfarenhet som kan likställas. Det är meriterande om du har en räddningstjänstutbildning gärna påbyggt med en befälsutbildning och erfarenhet inom den operativa verksamheten. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har en god administrativ förmåga och ekonomisk medvetenhet. Du har intresse av att arbeta för en utveckling av RiB- och Värn-verksamheten och har förmåga att se verksamhetens framtid i ett långsiktigt perspektiv.
 
Arbetet innebär många personkontakter och samarbete främst inom den egna organisationen men också med externa aktörer vilket kräver god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du inger förtroende och har en uttalad integritet i ditt ledarskap. Med ett tryggt ledarskap och lyhördhet vågar du låta personal växa utefter sina kompetenser och möjligheter i en medarbetardriven organisation genom din förmåga att stödja, leda och entusiasmera.

Att få vara med om att utveckla och leda SÄRF:s RiB- och Värn-verksamhet kan bli din nya utmaning!

Förutsättningar
Tillsvidareanställning på heltid med flexibel arbetstid. Arbete på dagtid är grunden men på grund av att tillgängligheten för medarbetare och platschefer på stationerna är störst på annan tid än dagtid kommer arbetet även innebära en del arbete på kvällstid och ett fåtal helger. Arbetsplats är på Borås brandstation.

Önskvärt tillträde 2019-05-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Rekryteringen kan komma att omfatta personlighetstester och djupintervju som utförs av en extern aktör. Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort.

Information
Kontakta gärna avdelningschef Stefan Bengtsson, 033-17 29 20.
Fackliga företrädare nås via växeln tel: 033-17 29 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-21
till jobba@serf.se eller via brev till
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovholmsgatan 12
506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Sektionschef”

2019-03-28