Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

  • Bollebygd
  • Borås
  • Mark
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Ulricehamn
Sök  

Vi söker tekniker

Vi söker dig med utbildning och stort intresse inom teknik, gärna inom tele och/eller svagström, för en roll med ansvar för systemdriften för ut-alarmering, samband, kommunikation och telefoni. Välkommen med din ansökan senast 2018-05-27.

Arbetet
Räddningstjänsten är en IT- och teknikberoende verksamhet med stora krav på funktionalitet och där du som tekniker är en nyckelperson. Du arbetar med teknikfrågor ur ett brett verksamhetsperspektiv med användarna i fokus.

I din roll kommer du bland annat ha ansvar/delansvar för drift av system för ut-alarmering, samband, kommunikation och telefoni. Arbetet innefattar bland annat att uppgradera programvaror, ombesörja inköp och installera både hårdvara och mjukvara. Du kommer utföra felsökning och felavhjälpning, identifiera behov samt planera och sköta tekniken i sin helhet.

En annan viktig uppgift är att bevaka utvecklingen inom teknikområdet. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår operativa avdelning och annan personal som arbetar med tekniska frågor inom SÄRF samt med externa leverantörer och samarbetspartners.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad inom teknik, gärna som teletekniker och/eller svagströmstekniker och har ett brinnande intresse för teknik, IT och problemlösning. Tjänsten kräver att du har tidigare erfarenhet av tekniskt arbete så att du är bekväm i att självständigt hantera såväl löpande som strategiska frågor inom hela vårt tekniska område. Du har en mycket god datorvana, god kännedom om nätverk och vi ser gärna att du har kunskaper/erfarenhet av arbete med kommunikationsradiosystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en engagerad och kommunikativ person med god samarbetsförmåga. Arbetet förutsätter att du tycker om att arbeta proaktivt, gärna antar utmaningar och att du trivs med och har förutsättningar för att arbeta i ett stundtals högt tempo. Du måste ha förmågan att själv kunna ta ansvar, planera och prioritera ditt arbete. Du behöver ha en god administrativ förmåga och vara mån om ordning och reda.

Vi arbetar för ”en räddningstjänst för alla” och eftersträvar mångfald bland våra anställda. 

Förutsättningar
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast. Tjänsten kan komma att inledas med sex månaders provanställning. Du kommer normalt att arbeta dagtid måndag-fredag med flextid. Arbetet kan kräva att du till viss del är tillgänglig även utanför kontorstid.

Din arbetsplats är på brandstationen i Borås men du kommer självklart ha arbetsuppgifter som sträcker sig över hela förbundets område.

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort.

Information
Kontakta gärna Avdelningschef för Teknik och Fastighet Anders Johansson, tel: 033-17 29 29 eller tekniker Christer Axelsson tel 033-17 29 31. Facklig kontaktperson för Vision; Clas Karlsson tel: 033-17 29 47 för SACO Peder Liljeroth tel: 033-17 29 13

Välkommen med din ansökan senast den 27 maj 2018
till jobba@serf.se eller via brev till
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovholmsgatan 12
506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Tekniker”

2018-05-04