Ta del av pressmeddelanden

Här samlar vi de pressmeddelanden som skickats ut.

Årets brandförebyggare jobbar på SÄRF

2021-09-13

I samband med årets Förebyggandekonferens om brandskydd utsågs SÄRF:s brandingenjör Fredrik Lovén till Årets brandförebyggare. Det är tredje året som utmärkelsen delas ut av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap


Läs mer

Bemötande av felaktig information om sotning och kontroll av fläkt och imkanaler

2021-02-16

Det har kommit till vår kännedom att privatpersoner blivit uppringda av någon som utger sig komma från räddningstjänsten. Syftet med samtalet har varit att man vill boka tid för att besikta fläkt, imkanaler eller skorsten. Räddningstjänsten vänder sig inte till privatpersoner på detta sätt. I våra medlemskommuner Borås, Bollebygd, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn är det inte vi på räddningstjänsten som utför det praktiska arbetet vid sotning eller brandskyddskontroll. Det utförs på entreprenad i respektive kommun, se kontaktuppgifter längst ned på denna sida. Vi råder den som får liknande samtal att inte boka in något besök.


Läs mer

Uppmaning till trafikanter

2021-01-08

Nu när mörkret lägrat sig över landet och temperaturen och snön faller med halt väglag som följd, skickar insatsledare Leif Floberg ut en uppmaning till trafikanter. En uppmaning om hur vi på räddningstjänsten önskar att trafikanter ska agera vid en trafikolycka eller en trafiksituation där räddningstjänsten och övriga aktörer arbetar på vägen.


Läs mer

Gåva till arbetsgivare med RiB-personal anställd

2020-12-16

Vi på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF, vill uppmärksamma och tacka arbetsgivare som genom att ha räddningstjänstpersonal i beredskap anställda möjliggör vår verksamhet. De får nu motta en gåva i form av en skylt som kan pryda arbetsplatsen.


Läs mer

Årets viktigaste utmaning - #pipmedomtanke

2020-12-01

I samband med Brandvarnardagen 1 december startar vi på SÄRF en utmaning under hashtagen #pipmedomtanke. Häng på och sprid budskapet om att fungerande brandvarnare räddar liv!


Läs mer