Ta del av pressmeddelanden

Här samlar vi de pressmeddelanden som skickats ut.

Nätverksträff för kvinnor inom räddningstjänsten hålls i Borås

2020-10-12

Kirtj, Kvinnor inom räddningstjänsten, håller i år sin nätverksträff i samverkan med oss på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF. Den 13-14 oktober arrangeras träffen som i år är digital med anledning av Covid-19. Programmet sänds ifrån Quality Hotel Grand i Borås.


Läs mer

Rådigt ingripande vid brand

2020-07-06

Tisdagen den 30 juni larmades räddningstjänsten till en förmodad köksbrand i en lägenhet i stadsdelen Norrby i Borås. Vid framkomst kunde brandpersonalen konstatera att branden var släckt och att de boende gjort precis så som man ska göra i händelse av brand i olja på spisen. Elden hade kvävts med en brandfilt innan alla i lägenheten utrymt och stängt dörren.


Läs mer

Tillsatt Räddningschef för Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

2020-06-15

Vid årsskiftet tillträdde Andreas Leandersson som Räddningschef för Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF.  


Läs mer

Vi behöver bli fler som ställer upp för Ulricehamn

2020-05-03

Just nu rekryterar vi brandmän i beredskap inför hösten till Ulricehamn liksom flertalet andra orter i räddningstjänstförbundet. 18 maj är sista ansökningsdag.


Läs mer

Skogsbrandflyget sätts in för bevakning

2020-04-23

Det råder stor skogsbrandrisk i Västra Götaland. Det torra vädret gör att brandrisken bedöms som hög i skog och mark och med risk för antändning och spridning i de övre markskikten. Med anledning av skogsbrandrisken kommer den första skogsbrandsflygningen för säsongen nu att genomföras i Sjuhärad. 


Läs mer