Brandinspektör för brett uppdrag

Vi brinner för det förebyggande arbetet och erbjuder nu dig en möjlighet att få arbeta med oss i olika roller inom det förebyggande området som innefattar information, rådgivning, utbildning, och tillsyn.

Arbetet

Din nya yrkesroll hos oss blir varierande då arbetet sker från två avdelningar med olika uppdrag. Utbildningsavdelningen tillhandahåller brand- och sjukvårdsutbildningar för såväl kommunala- som externa aktörer i hela vårt geografiska område. Vi är stolta över våra olika typer av utbildningar och levererar dessa med hög kvalité.

Förebyggandeavdelningen, Skydd och Samhälle, ansvarar bland annat för tillsynsverksamheten för SÄRF inom samma geografiska område som utbildningsverksamheten. Vi utför tillsynsverksamhet med stöd av Lagen om skydd mot olyckor (2003:778). Information och rådgivning är också viktiga pusselbitar i det förebyggande arbetet. Tillsynsverksamheten åsyftar att bidra till en hög brandsäkerhet och i förlängningen leva upp till vår vision ”ett olycksfritt och säkert samhälle för alla”.

Genom omvärldsbevakning följer vi modus och trender i samhället. Vi vågar pröva och implementerar nya pedagogiska metoder och rutiner. Utbildningschefen är din närmaste chef i det dagliga arbetet och chefen för den förebyggande verksamheten ansvarar tillsammans med dig för ditt tillsynsuppdrag. Utbildningsavdelningen har sitt säte på förbundets övningsanläggning, Guttasjön i Borås.

Kvalifikationer

Kanske är du utbildad brandman (SMO, GRIB, räddningsinsats) eller har motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Pedagogik ligger dig varmt om hjärtat tillsammans med en stark moralisk kompass som är viktig i ditt arbete med myndighetsutövning. Kundfokus är viktigt för att skapa legitimitet och bibehålla upprättade kontakter med alla olika typer av aktörer. Din administrativa förmåga är god då dokumentation i olika processer är avgörande för ditt arbete.

Saknas tillsynsutbildning i ditt CV kommer detta att kunna erbjudas dig och planeras in i din individuella kompetensutvecklingsplan.  

Förutsättningar

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med flexibel arbetstid. Arbetstiden är normalt förlagd dagtid, måndag-fredag men visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Önskvärt tillträde 2021-01-10 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Övrigt

Bakgrundskontroll kommer ingå i rekryteringen och inför alla våra nyanställningar görs också provtagning avseende alkohol och droger.

För tjänsten krävs B-körkort.

Information

Kontakta gärna Utbildningschefen Björn Larsson, tel. 070-329 29 98. Se även vår hemsida www.serf.se. Fackliga företrädare: SACO Peder Liljeroth 033–17 29 13, Vision Clas Karlsson 070-528 49 37, Kommunal Daniel Nyberg 073-619 02 75, Ledarna Fredrik Iwanson 070-237 50 43, BRF Johan Björsell 070-650 10 50.

Välkommen att söka ett stimulerande uppdrag och medverka i utvecklingen av en räddningstjänst i tiden för framtiden. Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Ansök senast 2021-11-10

till jobba@serf.se eller via brev till

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovsholmsgatan 12
506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Brandinspektör”.