Hand som testar brandvarnare

Hemma efter semestern igen? Testa så att brandvarnaren fungerar.

Kanske har du varit bortrest under semestern? Då har du inte uppmärksammat om batterierna tagit slut i din brandvarnare. Vi vill därför påminna dig om att trycka på testknappen.

Brandvarnarna ska kontrolleras regelbundet, gärna en gång i månaden. Du kontrollerar brandvarnaren genom att trycka på testknappen. Om det inte piper är det dags att köpa nya batterier. Hjälper inte batteribytet är det dags att köpa ny brandvarnare. Ha minst en brandvarnare per våningsplan, gärna flera.

En fungerande brandvarnare ger dig en tidig varning vid brand, vilket ger dig möjligheten att ta dig ut på ett säkert sätt.

Alla som bor i en bostad är ansvariga för brandskyddet hemma. Efter semestern kan det därför vara en god idé att se till att resten av brandskyddet hemma är på plats och att alla känner till hur man ska agera vid händelse av brand.

Brandskydd i hemmet

Ladda gärna ner vår Checklista för brandskydd hemma. Ta en gemensam stund och gå igenom er bostad utifrån checklistan. Sprid gärna vidare listan bland nära och kära och hjälp äldre släktingar att ha ett gott brandskydd hemma.

Här kan du läsa mer om brandskydd i hemmet.