Brandman på jobbet-dagen

5 september är det Brandman på jobbet-dagen. En stor del av vår personal är brandmän i beredskap. Till vardags arbetar de inom allt ifrån lantbruk till skola och industri.

Brandman på jobbet-dagen är till för att synliggöra såväl brandmän som deras huvudarbetsgivare. Dagen syftar också till att skapa intresse för att arbeta inom räddningstjänsten samt att fler arbetsgivare får upp ögonen för att ha brandmän i beredskap anställda.

Att vara brandman i beredskap innebär att ha brandmannayrket vid sidan av sitt ordinarie arbete. När larmet går har de ett par minuter på sig att lämna hem eller arbetsplats, ta sig till den lokala brandstationen, byta om och rulla mot olycksplatsen.

Vi på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund tillhör de räddningstjänster med störst organisation av brandmän i beredskap. Drygt 300 personer, fördelade på 17 brandstationer, är anställda som brandmän i beredskap hos oss.

Kan vi så kan du!

Våra brandmän i beredskap finns till exempel inom vården, skolan, industrin och på väldigt många andra arbetsplatser. På brandman på jobbet-dagen uppmanas våra anställda att bära kläder och/eller hjälm från räddningstjänsten på sitt ordinarie arbete. Kanske upptäcker du att du har en brandman nära dig i vardagen? Deras uppmaning är tydlig - Kan vi så kan du! 

Möt Adbul - Kylbänksmontör och Brandman

Möt Anna - Projektsupport och Brandman

Möt Jan - Lantarbetare och Brandman

Möt Anna - Badmästare och Brandman

Möt Mario - Teamledare och Brandman

Är du nyfiken på att veta mer om att vara brandman i beredskap? Här kan du läsa mer om hur det fungerar och vad vår personal tycker.

Särskilt tack till alla huvudarbetsgivare som möjliggör en lokal räddningstjänst i vårt område.

Initiativtagare till Brandman på jobbet-dagen är RRBF, Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor.