Rådigt ingripande i samband med drunkningstillbud

Under tiden som räddningstjänsten var på väg gjorde Marcus och flera av hans familjemedlemmar viktiga insatser. De lokaliserade personen, vilket var en stor utmaning i mörkret, och motiverade denne att hålla modet uppe i väntan på hjälp.

Marcus fick tydliga instruktioner från SOS Alarm om att inte ge sig ut på isen för sin egen säkerhet. Han tog sig dock så nära han kunde, iklädd flytväst och isdubbar, och höll hela tiden kontakt med den nödställde. Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund vill rikta ett stort tack till Marcus med familj för deras rådiga insats och bjuder in till en samling på Tranemo brandstation.

- Vi har så kallad medlyssning på larmsamtal för att kunna bilda oss en uppfattning om läget på plats och vilka resurser som behövs från vårt håll, berättar inre befäl Niklas Ignell.

Niklas hörde därmed Marcus enträgna försök att hitta lösningar för att hjälpa personen i nöd.

- Jag är imponerad över hans agerande och sättet han motiverade den nödställda personen till att hålla kvar och fortsätta kämpa i det kalla vattnet, säger Niklas.

När räddningstjänstens personal från stationerna i Tranemo och Limmared nådde platsen gick det fort. På två-tre minuter var personen uppe ur vattnet. Kvinnan fördes sedan nedkyld med ambulans till sjukhus. Hon mår idag bra och har för avsikt att delta i samlingen på Tranemo brandstation.

Media inbjuds till den samling som SÄRF genomför nästa vecka.
Lämna gärna besked till kommunikation@serf.se om ni har för avsikt att delta.

VAR: Tranemo brandstation, Åkerivägen
NÄR: Måndag 7 februari, kl. 18.00