Ett foto taget från ovan över Guttasjöns övningsanläggning

Utbildningsanläggning

Vår övnings- och utbildningsanläggning Guttasjön ligger strax utanför Borås. Guttasjön räknas till en av Sveriges modernaste anläggningar för realistiska och tekniskt avancerade räddningsövningar med verksamhet dagligen.

Området och lokalerna ger stora möjligheter och passar lika bra för den stora insatsövningen som den mindre brandutbildningen. Utifrån våra kunders önskemål sätter vi ihop passande lösningar och har regelbundet kurser i alltifrån hjärt-lungräddning till släckteknik och hantering av motorsåg.

Fältet är mångsidigt och vi har möjlighet att samla flertalet olika typer av övningar parallellt på olika delar av området.

Vi har flera lektionssalar och grupprum samt fält avsedda för olika typer av momentövningar. Anläggningen omfattar hela 65 000 kvadratmeter och utöver detta finns möjlighet att öva i den kringliggande, bitvis starkt kuperade, terrängen samt på det före detta militära övningsfältet Bockabyn.

Vägbeskrivning

Övningsanläggningen ligger mellan Borås och Rydboholm längs den gamla Varbergsvägen där du följer skyltar mot "Guttasjön".

När du använder dig av GPS, ange "SÄRF utbildningsanläggning", då ska korrekt väg visas. Ange ej "Guttasjön Brandövningsplats" då det ger dig felaktig hänvisning. Se skillnaden på resväg här.

Koordinater att ange i GPS: 57°40'34.0"N 12°53'53.8"E

Öppna detaljerad vägbeskrivning

Kontakt

Anläggningsansvarig Guttasjön
Lennart Hällfors
033-17 29 93, lennart.hallfors@serf.se