Rådigt ingripande vid brand

Sayad, besökte vänner i fastigheten, när han genom en tjutande brandvarnare blev uppmärksammad på att det brann i grannlägenheten. Han tog sig in i den rökfyllda lägenheten, stängde av spisen och la en blöt handduk över lågorna. Sayad såg också till att lägenheten, där en barnfamilj bodde, utrymdes.

- Sayad gjorde rätt åtgärd i rätt tid. Vi hade haft helt andra förutsättningar om han inte ingripit, säger Jonas Helgesson, Styrkeledare vid SÄRF:s station i Bollebygd.

- Vi jobbar för att allmänheten ska ha kunskap och utrustning för att själva agera vid en olycka. Det går inte nog att poängtera vikten av att kunna hantera en nödsituation och ha brandvarnare och släckutrustning i hemmet, säger Räddningschef Andreas Leandersson.

I det här fallet användes en blöt handduk för att påverka branden.

 - En kreativ lösning i stundens hetta, men vi vill väldigt gärna se att alla hem är utrustade med brandvarnare, brandfilt och brandsläckare, säger Andreas Leandersson.

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF, kommer ihop med bostadsbolaget Bollebo att uppmärksamma Sayad Ahmadi och hans insats. Media inbjuds att delta i den samling som kommer att ske på Borås brandstation tisdagen den 19 oktober.

VAR: Borås brandstation, samling utanför vagnhallen som vetter mot Kungsleden
NÄR: Tisdag 19/10, kl 17.00