En säker sommar på hemmaplan

I och med den pågående pandemin kommer vi inte, som alltid annars på sommaren, att kunna besöka evenemang och välbesökta platser i år. Vi sprider dock fortfarande säkra sommarbudskap på andra sätt.

Det rådande läget gör att vi blir fler än vanligt som semestrar på hemmaplan i sommar. Det innebär att allt fler vistas på badstränder och i friluftsområden för att bada och grilla.

På samtliga kommunala badplatser och totalt närmare hundra platser inom förbudets gränser sitter nu anslag med budskapet att ha fokus på badande barn och grilla säkert i sommar.

Anslagen kompletteras med korta kampanjfilmer i våra sociala medier. I filmerna belyser vi vuxnas, ofta dåliga, ursäkter för att exempelvis slippa bära flytväst i båten eller lägga ifrån sig mobilen på stranden.

På våra sociala medier kan du också ta del av vår serie med förebyggande råd för dig som väljer att campa i sommar. Filmerna innehåller råd för en säker campingsommar och handlar bland annat om rekommenderade avstånd samt säker hantering av gasol och elektrisk utrustning.

Vår operativa personal kommer att förlägga vissa övningar på offentliga samlingsplatser, så som badplatser. Däremot kommer vi inte att hålla i förevisningar, uppvisning av fordon eller liknande.

Folkhälsomyndighetens råd

Fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer med anledning av Covid-19. Tillsammans kan vi minska smittspridningen! 

Ta del av deras rekommendationer här.

Eldningförbud råder

Det råder eldningsförbud i vårt område, dvs. i följande sex kommuner: Borås, Bollebygd, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn. Förbudet gäller tillsvidare. 
Klicka här för att läsa mer om vad det innebär

Säker sommar

Fler råd för en säker sommar finns nedan. Var rädda om er och glad sommar! 

Bad- och båtutflykter
Camping
Grillning 
Inför resan 
Brandskydd hemma (eller i sommarstugan) 
Första hjälpen 
I sommartrafiken