Kom på Öppet hus på RiB-stationerna

Peter, Mona och Fredrik. Alla har de något gemensamt. Ett jobb utöver det vanliga. Nu söker de nya kollegor. Kom på öppet hus den 10/4.

Se gärna kampanjfilmen från räddningstjänsterna i Västra Götaland om att arbeta som brandman i beredskap.

I Västra Götaland finns en organiserad samverkan mellan räddningstjänsterna i regionen, kallad RäddsamVG. Under våren 2019 gör RäddsamVG en gemensam satsning för att främja rekrytering av brandmän i beredskap. Dessa har brandmannayrket vid sidan av sitt ordinarie arbete och är en viktig resurs i samhället.

Onsdagen den 10 april håller flertalet brandstationer i Västra götaland med brandmän i beredskap öppet portarna för de som vill veta mer om jobbet och möta brandmännen på den lokala orten.

Vi på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF, håller portarna öppna på 17 stationer mellan kl. 18.00 – 20.00. Där får du möjlighet att träffa brandmännen på orten, se stationen och veta mer om yrket.

Stationerna som håller öppet portarna för kvällen

Bollebygd, Dalsjöfors, Dalstorp, Fristad, Fritsla, Horred, Limmared, Tranemo, Mjöbäck, Skene, Svenljunga, Sätila, Torestorp, Trädet, Ulricehamn, Vegby och Viskafors.

Vägbeskrivning och adresser till våra stationer finns här. 

Kontaktuppgifter till platscheferna på respektive stations finns här.

Hoppas vi ses!

Kontaktpersoner

Sektionschef RiB Markus Bodén
033-17 29 86
markus.boden@serf.se

Kommunikatör Julia Karlsson
033-17 29 71
kommunikation@serf.se