Gruppbild på anställda brandman i beredskap i Sätila

Prova på-kväll i Sätila 13 januari

För en hållbar räddningstjänst i Sätila behöver vi omgående bli fler som kan ställa upp för sin ort och rycka ut när olyckan är framme. Måndagen 13 januari kl. 18-20 är flera av våra brandmän i beredskap på Hälsohuset i Sätila för en prova på-kväll.

Prova på-kväll i Sätila

I samarbete med Hälsohuset i Sätila arrangerar vi en prova på-kväll där den 13 januari kl. 18-20. Du är varmt välkommen att träffa oss där och prova på flertalet av våra anställningstester och prata med oss om arbetet som brandman i beredskap.

Alla som provar på rullbandstestet är med i utlottningen av ett månadskort på Hälsohuset (värde 430:-). 

 

Gör en viktig insats för Sätila - bli brandman i beredskap

Lokalt engagemang är avgörande för att allmänheten snabbt ska kunna få hjälp i en nödsituation. Utan proportionerlig räddningstjänst på plats på orten fördröjs insatstiden och olyckor kan växa sig större liksom konsekvenserna. 

Arbetet innebär i huvudsak räddningsarbete i samband med olyckor. Det kan handla om olika typer av insatser så som att släcka bränder och ingripa vid trafikolyckor. Många upplever räddningstjänstuppdraget som ett positivt och intressant arbete, samtidigt som de gör en insats för sin ort.

Hur fungerar det med beredskap?

Arbetet som brandman i beredskap har du vid sidan av ditt ordinarie arbete. Våra brandmän i beredskap arbetar till vardags inom alltifrån sjukvård och skola till hantverk, drift och underhåll.

När du har beredskap bär du en sökare som larmar ut dig vid exempelvis ett automatlarm på en industri, en trafikolycka eller brand i Sätila med omnejd. För att hinna ut i tid krävs det att du inte bor eller arbetar för långt bort från brandstationen på Fänagatan.

Vi har olika lösningar vad gäller beredskapen. Du behöver inte kunna ha beredskap hela dygn och heller inte hela veckor i taget. Har du möjlighet att hålla beredskap på dagtid, kvällar eller helger? Ett par dagar i veckan eller en hel vecka åt gången? I regel har man beredskap var tredje eller var fjärde vecka men beredskapen kan planeras in flexibelt över månaden.

I Sätila är vår personal i tjänst i snitt 2h 15 min, varav 1h är på utryckning under en månad.

Passar du för jobbet?

  • Vi söker dig som är fullt frisk och har god kondition.
  • Du ska ha fyllt 18 år och är en trygg person som vill hjälpa andra.
  • Du behöver bo och/eller arbeta i eller nära Sätila.
  • Du behöver ha B-körkort och vara villig att ta C-körkort inom ett par år.
  • Du behöver även ha din arbetsgivares medgivande att rycka ut vid larm.

Personlig lämplighet avgörs genom anställningstester, intervju och läkarundersökning. Stämmer detta in på dig vill vi gärna träffa dig!

Vi träffar även gärna din arbetsgivare för att informera mer om vad uppdraget innebär.

Vi utbildar dig!

Alla nyanställda får genomgå introduktions- och rökdykarutbildning så du behöver inte ha någon tidigare utbildning eller erfarenhet av räddningsarbete.

Du får betalt för den tid du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar liksom beredskapsersättning. Du har också möjlighet till tre månaders praktiktjänst.

 

Intresserad?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du ha frågor eller funderingar kring arbetet som brandman i beredskap och rekrytering. Kanske vill du besöka oss under en övning?

Malin Helm, platschef Sätila, 070-261 75 59
Björn Christoffersson, Sektionschef RiB och värn, 033- 17 29 90